Mission Minimum Viable Product (MVP)

Udgangspunkt

City Stories (working title) opstod under en weekend i februar til hacklab’et Open Culture Days. Vi, Mathias, Daniel og Anders, tog til arrangementet fordi vi gerne ville styrke vores samarbejde og fandt temaet Open Data spændende. Vi vandt konkurrencen med projektet City Stories efter tre dages ideudvikling.

Ideen var at anvende informationer om Aarhus fra Århus Stiftstidende i perioden 1794 til 1950, indsamlet af tidligere stadsarkivar Emanuel Jensen Sejr. Disse skulle indgå  i en app, så informationer fra sedlerne ville poppe op på mobilen, når man bevægede sig rundt i byen. Mange af sedlerne er nemlig knyttet til specifikke steder i byen, og på den måde ville vi gøre det muligt gå rundt i historien på en aktuel måde begrænset af ens fysiske position.

Vi har efterfølgende startet et samarbejde med Aarhus Stadsarkiv om at udvikle en app, og er blevet indlogeret i Studentervæksthus Aarhus.

Stiftstidende og  PROSA bragte begge artikler om projektet, hvor jury-medlem Preben Mejer udtaler:

Konceptet baseret på Sejrs Sedler vinder, fordi det på alle måder er gennemtænkt. Det tager fat i noget, der allerede findes og udbygger det på en spændende måde, og det imødekommer den enorme interesse, der er for lokalhistorie.

Vision

Vores vision er at ændre den måde mennesker oplever byen på – turister såvel som indbyggere. Vi vil gøre det sjovt og tilgængeligt at udforske byen, dens kultur og dens historie. Kernen i visionen er lokationsbaseret indhold, så brugeren får en oplevelse af at interagere med sine omgivelser.

Mission

Fra vores design-opdragelse på informationsvidenskab ved vi at man starter med forudgående undersøgelser og brugerinddragelse, før man går i gang med at kode. Vi har i lang tid snakket om ideen, og vi missionen er nu at kreere selve produktet. Første skridt er at udvikle en MVP (minimum viable product) ud fra den ide vi fik under Open Culture Days. Vi har som sådan ikke travlt med at lancere version 1.0 idet vi gerne vil levere et færdigt produkt. Vi overvejer at lave lanceringen op til 2017, og benytter os lige nu af den frihed vi har som studerende til at lege med teknologien og ideen i et passende tempo.

MVP’en skal ikke lanceres, men bruges som proof of concept, teknologisk uddannelse og som grundlag for videre udvikling. MVP’en kommer til at indeholde elementer som brugerhåndtering, en REST API,og et kontrolpanel, som skal danne grundlag for den færdige app.

Derfor er planen at bruge den resterende del af vores sommerferie (august måned) på at udvikle MVP’en, så vi har noget at vise frem til samarbejdspartnere og til efterfølgende tests og brugerinddragelse.

Vi vil løbende opdatere bloggen med tanker, overvejelser og billeder fra processen :)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/citystories.dk/public_html/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.